Upplevelseinstitutet och Svenska Fotbollförbundet i nytt analyssamarbete

SvFF har nyligen tecknat ett nytt och fördjupat samarbete med Upplevelseinstitutet som avser uppföljning och analys av avtalseffekter för förbundets samarbetspartners. Framförallt gällande mediala effekter i redaktionella & sociala medier.

Vi på Svenska Fotbollförbundet har genomgått ett stort omtag och en stor satsning på området analys och insikter inom marknad & försäljning, där detta var en av de sista stora pusselbitarna. Inom ramen för detta är samarbetet med Upplevelseinstitutet inspirerande och en väsentlig spelare. Vi vill hela tiden bli bättre på att leverera värde och mäta sponsringen tillsammans med våra partners, och vi känner att vi nu har ett helhetsarbete inom analys & insikter som är i framkant och unikt inom idrottsvärlden – Helena Taube Rehnmark, Marknads- & Försäljningschef Svenska Fotbollförbundet

Det känns väldigt roligt att just SvFF med dess storlek och tyngd som Sveriges i särklass största idrottsförbund väljer att fortsätta och till och med växla upp samarbetet med Upplevelseinstitutet. Vårt samarbete sträcker sig tillbaka ända till starten av bolaget 2006 och tar nu steget in i framtiden med fördjupade och breddade partneranalyser, säger Andreas Andersson Åkerling, VD på Upplevelseinstitutet

Intresset av att konsumera idrott har ökat de senaste åren och distributionen har ökat markant genom framväxten av nya plattformar. Under 2020 påverkades den mediala konsumtionen av idrott positivt till följd av publikfria arenor och många människor som varit fast hemma i karantän. Som exempel ökade tittandet på linjär-TV för första gången på flera år, framförallt bland kvinnor.

Vi är väldigt nöjda med det upplägg vi har nått med Upplevelseinstitutet och det är också kul att se hur vi i den processen pushat varandra. Media-, rättighets- och avtalsmätningarna vi nu gör med UIIS kompletterar våra egna mätningar och vår marknadsundersökning ”Fotbollstempen” som mäter svenskarnas intresse, relation & konsumtion av fotbollen. Sammantaget har vi nu ett heltäckande analysinnehåll kopplat till partners, fans, varumärke och fotbollen i stort. Arbetet med Upplevelseinstitutet ger oss också bra objektivitet och input utifrån vilket vi värdesätter högt – Oscar Siljebrand, CRM- & Insiktsansvarig Svenska Fotbollförbundet

– Vi märker en stor efterfrågan just nu kring just våra analyser inom media och exponering, vilket troligen hänger ihop med att mediekonsumtion i dagsläget i mångt och mycket är enda sättet att konsumera idrott, avslutar Andreas Andersson Åkerling på Upplevelseinstitutet.

Läs mer aktuellt

Kontakta oss

08 556 990 55

Hitta oss

Upplevelseinstitutet
Åsögatan 140
116 24 Stockholm

Följ oss

Upplevelseinstitutet i Sverige AB. All Rights Reserved © 2020